Coenen B.V.

Gevelrenovatie van De Loper in Rotterdam

Enkele erkers opnieuw opgemetseld

Bij enkele woningen moesten de erkers opnieuw worden opgemetseld. Bij die bewoners hebben we stofschotten geplaatst om ervoor te zorgen dat ze toch in hun woning konden blijven.

Gevels van woningen gerenoveerd

Het project De Loper aan de kop van het Mathenesserkwartier (hoek Mathenesserweg/Grote Visserijstraat) in Rotterdam is door Coenen Geveltechniek eerder deze maand opgeleverd. De gevels van de woningen zijn gerenoveerd in opdracht van woningcorporatie Havensteder. De bewoners werden geconfronteerd met los rakend metselwerk en slecht voegwerk.

Voorgevel preventief in de steigers gezet

In februari 2013 is Coenen BV benaderd vanwege de problemen bij De Loper. Omdat er een gevaarlijke situatie dreigde te ontstaan is het project aan de voorzijde preventief in de steigers gezet. In eerste instantie leek het om enkele losse stenen en voegen te gaan, maar wij constateerden dat er meer aan de hand was. Het vervangen van enkele voegen en het vastzetten van een paar stenen zou alleen een cosmetische ingreep zijn, maar zou geen oplossing bieden voor het daadwerkelijke probleem.

De Loper is weer een project waar Havensteder en de bewoners trots op kunnen zijn 

Fouten gemaakt bij gevelrenovatie van 10 jaar geleden

Na een uitgebreid onderzoek bleek dat erbij een gevelrenovatie tien jaar geleden fouten waren gemaakt bij het plaatsen van kunststofkozijnen. Toen had men verzuimd om lateien te plaatsen. Hierdoor werd het bovenliggende metselwerk niet voldoende opgevangen, omdat de dragende constructie ontbrak. De muur ging hierdoor werken waardoor er scheuren in de gevel ontstonden.

Stalen lateien boven alle deuren en kozijnen geplaatst

Coenen BV heeft de afgelopen maanden boven alle kozijnen en deuren stalen lateien geplaatst. Stenen zijn vervangen of weer vastgezet en het voegwerk is ook compleet vervangen. Voor de bewoners was het even vervelend om hun voorgevel in de steigers te hebben. Maar wij hebben getracht om de overlast bij onze werkzaamheden tot een minimum te beperken.

De gevel van uw project laten renoveren?

Heeft u vragen over het gevelrenovatieproject van De Loper in Rotterdam? Of heeft zelf een project dat aan renovatie toe is? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier of bel direct: 0180 – 48 68 66. 

Vraag een offerte aan

Snel antwoord op al uw vragen