Coenen B.V.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

De voorwaarden om uw spouwmuur te isoleren

Om uw spouwmuur te isoleren dient deze eerst aan een aantal voorwaarden te voldoen. Onze experts komen graag langs om te bekijken of de woning met spouwmuurisolatie geïsoleerd kan worden. 

Gevelinspectie en schoonmaken spouwmuur

Voordat wij de spouwmuur gaan isoleren is het noodzakelijk de gevelconstructie te inspecteren. Het in- en uitwendige onderzoek wordt uitgevoerd met o.a. behulp van een endoscoop. Daarnaast wordt er gekeken of het voegwerk, de kozijnen, het dak en de goten in orde zijn. Eventuele vervuilingen in spouwmuur dienen verwijderd te worden en het voegwerk, kozijnen, dak en goten dienen waterdicht te zijn.

Aanbrengen van het isolatiemateriaal

In het buitenspouwblad worden op regelmatige afstand op de kruising van lintvoeg en stootvoeg gaten geboord. Het isolatiemateriaal wordt met speciale apparatuur in de luchtspouw geblazen, zodanig dat een goede vulling verkregen wordt. Na het vullen worden de gaten met specie dichtgemaakt. Coenen BV beschikt over een KOMO  procescertificaat voor het aanbrengen van spouwisolatie. Hiermee bent u verzekerd van een kwalitatief goede aanpak, zodat u later geen problemen krijgt door slecht uitgevoerde werkzaamheden. 

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Wilt u weten of uw spouwmuur geïsoleerd kan worden? Neem nu contact op via het onderstaande contactformulier of bel direcht: 0180 - 48 68 66.

Vraag een offerte aan

Snel antwoord op al uw vragen